Ljusa och fina begravningar

Min önskan är att skapa och officiera vid, ljusa, fina borgerliga begravningar som hedrar och återspeglar den avlidne för att Ni ska kunna ta ett personligt och meningsfullt avsked. 

När vi träffas eller om vi pratas vid över telefon, berättar Ni om den bortgångne, så att jag vet vad Ni vill att jag ska säga om honom/henne. Jag kommer med förslag på upplägg, dikter och musik. Jag lyssnar på Era önskemål och tillsammans kommer vi överens om vad som passar bäst och som mest speglar och hedrar den bortgångne. Ni bestämmer hur Ni vill ha det, jag bara kommer med förslag.

Jag skriver sedan begravningen med mitt hjärta och helt efter Era önskemål. Mitt fokus är att göra den så ljus och fin som möjlig och att hjälpa Er i denna svåra tid.

Begravningen kan vara kort eller lång, innehålla levande musik, sång eller musik på cd-skivor / Spotify. Den ska innehålla allt som Ni och den bortgångne önskar och önskat!

Viktigt för mig är att kunna göra sorgen lite lättare för Er och stå till tjänst, så att Ni blir riktigt nöjda med begravningen!

Borgerlig begravning

Anledningar till att man väljer en borgerlig begravning är olika. Man kan vara ateist, och andra är troende, men vill inte ha en präst.

Vissa människor har en trosuppfattning som inte stämmer med Svenska Kyrkan och har därför gått ur den, andra är medlemmar, men vill ändå ha en borgerlig begravning. En del vill ha ett personligt avsked och vill göra det på sitt sätt.

Erfarenhet

Jag har officierat i 19 år vid borgerliga begravningar, bröllop och namngivningar i New York och i South Carolina, USA, där jag bodde i över 26 år, tills jag flyttade hem 2009. Jag arbetade även mycket med sorgebearbetning och intuitiv vägledning, som jag också gör här i Sverige. Sedan mars 2012 har jag hållit borgerliga begravningar runt om i Dalarna och i Västmanland.

Varmt Välkomna att kontakta mig, helst via sms så ringer jag upp!

Christina Maria Bladh

Borgerlig officiant 

072 222 1515